Націоналісти провели футбольний турнір серед школярів України

Posted: 27.10.2013 by kamenjari-info in Каменярі-інфо

13 жовтня в Києві пройшов фінал Всеукраїнського чемпіонату Кубку Молодого Футболу на честь героїв України, приурочений до 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії.
На фінальну гру до столиці прибули команди-переможниці регіональних відбіркових турів.
1388104_247446615405240_480335191_n

Відбіркові тури турніру були проведені у Черкасах, Львові, Харкові, Ужгороді, Одесі, Чернігові та Києві. У кожному місті за перемогу змагались 16 місцевих команд, по 7 гравців в кожній, що були не доросліші 18 років. В кожному з міст, де проходив відбір, він був присвячений герою, який уславив свій край і є взірцем любові до Батьківщини, а саме, Петрові Дерещуку, Богданові Цицику, Володимирові Покотило, Іванові Журавльову, Іванові Васильчикову, Юліанові Химинцю та Максиму Чайці.

Фінал видався напрочуд емоційним та гарним. Самовіддачі, з якою підлітки викладалися на полі, могли б позаздрити навіть професійні гравці сучасних футбольних команд.
Перемогу в фіналі одержала команда зі Львова, друге місце здобула команда з Харкова, третє – посіла команда з Одеси. Під час нагородження переможців було організовано яскраве піротехнічне шоу, що додало фіналу ще більшої яскравості.
992446_247446612071907_1443029980_n

Для команд участь в турнірі була повною мірою безкоштовна, дорога також оплачувалась організаторами. Проект був здійснений власним коштом, без жодної допомоги держорганів та без закордонних грантів.

Кубок Молодого Футболу – всеукраїнський чемпіонат серед школярів, організований молодими націоналістами. Чемпіонат направлений на спортивне й патріотичне виховання молоді та заохочення її до здорового способу життя. Змагання покликані надати дітям можливість для самореалізації та розпочати процес повернення футболу на некомерційну основу.

Кубок Молодого Футболу було засновано у 2011 році. Початком стало просте бажання київських націоналістів зробити добру справу. Так і був організований перший турнір Кубку Молодого Футболу, в якому могла взяти участь будь-яка «дворова» команда підлітків, не будучи належною до спортивних секцій та не сплачуючи за участь жодних матеріальних внесків. Згодом, провівши кілька локальних турнірів у Києві, Київській області та Львові, організатори знайшли можливість вийти на всеукраїнський рівень. Було вирішено організувати відбіркові тури в різних кутках України.

От, як пояснюють започаткування турніру самі організатори:
«Однією з головних причин створення чемпіонату Кубку Молодого футболу є те, що нас не влаштовує теперішній стан речей, при якому гроші та влада є основними рушіями людських дій та звершень, основною та чи не єдиною метою більшості соціуму. Нам не подобаються штучні цінності, які намагаються нав’язати зовні. Ми живемо в час, коли футбол перестав бути спортивним змаганням. Сьогодні гравців команд зі світовим ім’ям все менше турбує перемога та все більше цікавлять гонорари за гру, команди спокійно зливають матчі, якщо їм за це добре заплатять. Системі не потрібні емоції, системі не потрібна честь. Системі не цікаві справжні вболівальники, вона вважає, що вони їй щось винні. Замість вдячності за вірність та активну підтримку на трибунах, для фанатів встановлюються неймовірно високі ціни за можливість потрапити на гру. Їх намагаються загнати в рамки, обмежують у висловленні власної думки за допомогою безглуздих заборон. Ми бачимо все це на власні очі, а не через призму рожевих окулярів. І нам це не подобається.
Ми – проти сучасного футболу!»
1388611_247451558738079_2018213244_n

Організатори Кубку Молодого Футболу не зупинятимуться на досягнутому й вже планують проведення наступного сезону КМФ.
Дізнатися більше про Кубок Молодого Футболу, переглянути фото та відео звіти з турнірів Ви можете на сайті Кубку Молодого Футболу Офіційний сайт Кубку Молодого Футболу та в групі Вконтакті ВК.

Залишити коментар